Wednesday, November 24, 2010

Alone in Putrajaya...










Aku berjalan seorang diri di Putrajaya dengan panas hujan aku redah untuk mencari inspirasi. (peh ayat takleh bla)..huhhu.. bAnyak la aku snap gambar tapi, takan nk masuk semuakan..huhuhu gambar yang ini lah yang aku rase yang terbaik... aku berjalan sampai ke tengah hari.. aku harap aku dapat improve kan lagi kemahiran photo ni.. just have fun, tapi ketenangan tu dapat, walaupun aku ajak member, sorang pun tak nk ikut huhhu.. aku berjalan dari Masjid terapung... sampai masjid besi..hahahha jauh gile, dah sampai aku patah balik hahahah ;) gile best.. buat kerja gile dengan tengah panas tu, aku leh berjalan sorang kat sana hahahaha.. gile gempak ( puji diri sendiri ) hahahhaha, aku pernah kat Putrajaya ni pada waktu malam, sumpah lawa gile.. tenang je rasenya, aku kalau boleh nk je snap gambar waktu malam, tapi nanti la.. mungkin hari lain... ;) ni la perjalanan POLARIZE PHOTOGRAPHY ;)

Wednesday, November 17, 2010

Hari Raya Aidil Adha...


MR.POLARIZE.. ;)
Buruknye muka saya hahahaha ;)



Perjalanan POLARIZE PHOTOGRAPHY


Ni la dia gambar suasana di kampung saya ;) hahaha tak bnyak la ambik gambar mase hari raya ni..hihihi.. sebab balik kmpung lambat.. yang best2 semua dah terlepas ;) harap tahun depan dapat ambik gambar yang cun baik punya ;) hahahah gmbar lembu tengh sembelih ke hihih ;) haahaha...

Sunday, November 14, 2010

Friday, November 12, 2010

Kenduri Tahlil....














11.11.2010.... Kenduri Tahlil ,ini dia!!!! kenduri pertama.. baru permulaan ni..huhuhuh, lepas ini akan melangkah ke kenduri paling besar dalam sejarah keluarga aku..ahhahaha..tahlil ini di buat untuk adik aku nak SPM dan perkahwinan kakak aku nanti..semoga dengan doa akan berjalan dengan lancar dan meriah apabila majlis itu berlangsung nanti.. dan kepada adik aku semoga berjaya, tenang dan bijak apabila menjawab exam nanti hahahahah... tahlil pada hari ini memang meriah.. ramai jugak muslimah yang hadir..huuuhhhh, meriah sungguh... tenang rumah aku ini , kerana disajikan dengan alunan zikir dan yassin.. hujan pulak tu.. huuuuuuuuu!!! lagi tenang jiwa.. dengan telatah kanak2 yang hadir.. ahahah ada budak comel gila.. geram aku tengok pipi dia hahahah... nk picit2 je, dapat aku tangkap gambar dia;)... hihhih.. ape2 pun memang best kenduri ini.. harap2 kenduri yang akan tiba nanti akan lebih meriah dengan kehadiran sanak saudara, sahabat handai, dan jiran tetangga.. dan ape yang penting, semoga ia berjalan dengan lancar .... amin!!!!!!


PICTURE BY
amirulex
POLARIZE PHOTOGRAPHY :)

Sunday, November 7, 2010

Kuala Lumpur....








Kuala Lumpur.. wah.. indahnya pada waktu malam.. penuh dengan cahaya dan kecantikan yang memang menarik perhatian.. Siapa cakap negara kita Malaysia tak setanding dengan negara luar.. cuba lihat sendiri.. memang cantik dan memukau pandangan kita..... huhuhuhu

foto by me : amirulex@yahoo.com
POLARIZE PHOTOGRAPHY

Friday, November 5, 2010

Dikejauhan ini....

Sayang,
Di kejauhan ini
Kusentuh hatimu dengan rasaku
Debarnya debar cinta
Denyutnya denyut setia.

Kuusap air matamu yang jernih
Dengannya kusulam rasa kasih
Kutatap matamu yang duka
Di situ kutemui makna rela,

Sayang,
Di kejauhan ini
Kusapa salam setiamu
Kusambut senyum mesramu
Onak, duri dan jeriji besi ini
Takkan menghalang bicara
rasa kita berdua.

Sayang, sayang, sayang,
Semakin terpisah
Cinta kita semakin indah
Semakin jauh
Kasih semakin kukuh.

Kita boleh hilang segalanya
Namun kita tidak mampu kehilangan cinta!

Thursday, October 28, 2010

Cameran.....
















Cameron Highland.....

20.10.2010....hihihi tarikh ni lawakan... hihihi trikh inilah aku pergi ke Cameron dengan teman2 aku.. teman aku yang dalam gmbar kat atas ni.. tapi ada seorang la sepupu aku nama dia Acap,.. Gambar ini diambil oleh aku dan sepupu aku, POLARIZE PHOTOGRAPHY... nama team kite orang hahahah, budak baru belajar, mana2 yang berminat nk ajar kiteorang yang berpengalaman tu, boleh la ajar kiteorang dan komen la gmbar kiteorang.. mana yang ada terkurang sila komen... kite orang tak kisah,, nk belajarkan ;).. Cerita balik pasal kiteorang p Cameron tu.. ermmm kite duduk sana 2 hari 1 malam je, dan tempat dia memang best, dah 3 kali dah aku pergi ni..ahahahah tak jemu2, sebb tempat dia memang best, sebb sejuk je hahahha... kalau dalam rumah korang tak yah pakai aircon atau kipas.. korang bukak je tingkap, aircon besar ada haahaha menggigil korang malam kang kalau nk tidur,...hahahahaha ;) aku pergi ke cameron sebb nk ambik gambar, sebb pemandangan dia cantik dan menarik, sambil2 melawat la tempat yang menarik seperti Ladang teh.. semua hijau beb cantik je pemandangan dia, pa 2 pergi ke Cactus Valley dan macam lagi kite pergi..pa 2 kiteorang mkn Strawbery hihihi.. kalau p sini kalu tak makan rugi do...ahhahha tapi makan kat atas je la.. kalu korang bwak balik umah dah tak sedap jadi masam..huhuhu... contoh mcm gambar kat atas 2...hahhaah sedap kan ;) korang makn la smpai muak hahahah... kite orang pergi memang best, masing posing la depan camera, semua gila bergmbar mana tak nye, tak menang tangan aku, nasib baik ada team hahahah saudara aku je pun hihihi....Pulak malam 2 malas nk keluar mkn dah penat berjalan boleh lak beli barang2 dapur nk masak hahahaha ;) bantai nasi goreng.... hahahah pedas gile pulak 2... siapa la yang masak hahahahah.... tapi habis juagk nasi nye... masing2 sejuk n lapar.. pa 2 keluar balik tak puas makn kat umah makan lak kat kedai..gile kuat makan huhuhuhu.....kata malas tadi nk keluar, keluar jugak, mase singkat je pun 2 la kiteorang keluar spantime tgok pemandagan malam lak... pa 2 kessokan hari 2 kite pergi membeli belah di pasar.. masing beli barang masing2, borong semua, kalu boleh dengan kedai2 nak beli sekli..huhuh , yang bnyak kiteorang beli adalah jagung... sepupu aku beli jagung smpai rm60 hahahah gila tamak..hahahah bonet penuh dengan jagung... nak jual balik hhahahaahhaah.... tak ada lah, member2 dia kirim kan.. 2 yang smpai bnyak kene beli 2.. ada yang makan ada yang beli sayur.. 2nggu diorang shopping punya lama..hahahah tapi takpela bile lagikan nak pergi kan.. masa ni je la ada.. nanti lepas ni masing2 dah bzy ;)..... lepas 2 la kite p ke ladang teh...huhuh..tampat dia memang lawa. dengan sejuknye, angin kuat.... masa 2 kiteornag berposing ambik gmbar huhuh... tak ingt dunia...huhuhu.. lepas 2 kiteorang balik,,,,, lupa lak nk cite.. masa nk pergi, kalu nk ke cameron jalan dia mesti berpusing2, tapi tak la berpusing sgt sebb kite orang naik ikut ke simpang pulai, kalu naik dri tapah jalan dia berpusing2 hihihihi.. ini tak ikut ke simpang pulai je hihih dah member mabuk,,hahahahah kesian dia, masa balik nk turun pun macm 2 jugk hihihih 2 kali berhnti..hahaahah mabuk.. hbis semua sarapan pagi n tagh hari punya makan hahaha semua keluar.hihihhihi..Tapi ape2 pun pengalaman bercuti dengan korang memag best memang happening, aku harap lepas ni.. kite akan berjumpa lagi, n rancang percutian ke tempat lain lak...huhuhuh.. kenangan ini aku akan ingt smpai bile2 la.. aku akan cite kat cucu aku kelak..hahahahah....




Wednesday, October 13, 2010

saat kita...

Saat kami berbaring di bawah bintang-bintang,Kita tertanya-tanya siapa diri kita sebenarnya,Aku ingin tahu apa yang kau lihat tentang diriku,Adakah hanya luaran atau sesuatu dari dalam diriku.....

Monday, October 11, 2010

zaman sekolah ku..

Zaman Sekolah ku di Smk Hillcrest...2003-2005



Setiap orang tidak akan dapat melupakan zaman persekolahan masing-masing. Sama jugak la macam aku, tidak dapat melupakan setiap kenangan, pahit manis, suka duka, bersama teman-teman di alam persekolahan. Nakal ke aku masa aku sekolah dulu?? biasa la tu kate zaman sekolah mesti la nakal sikit kan... belum matang lagi masa tu... ahahahahah... tapi kenangan di masa sekolah sememangnye best. Macam aku alami masa bersama-sama teman aku. Aku mula-mula aku bersekolah di Sekolah menengah Hillcrest dari aku form 1 pada tahun 2003 sampai ke form 3.. memag best.. tapi aku dikalangan teman-teman seperjuangan ku ini telah kenal dari kecik lagi, boleh dikatakan ada dari tadika, sekolah rendah, dan sekolah menengah. Aku memang dah sebati dengan diri aku di Gombak dulu. ramai kawan-kawan aku.. macam2 kite buat.. buat jahat, buat paling jahat, buat baik semua ada..hahahaha. jahat-jahat kite orang, rajin ke masjid atau surau..hahahaha halim la jugak, tapi maksud lain nye nak merayap sebenarnye malam-malam..hahahahah... masing-masing ada basikal.. ape lagi jadi mat basikal la kite orang..haahahaha. nak cerite jugak pasal cinta monyet pada zaman sekolah dulu..ahahhaha... siapa tak pernah alami kan... kawan aku kalu bercinta mcm nk mati dulu hahahaha.. semua ada awek la boleh dikatakan.. termasuk la aku..ahahahah ;) tapi tahan berapa lama je.. orang baru nk kenal erti sayang macam 2 la ;) kawan aku kat sana.. sampai sekrang aku berhubung lagi.. kawan dari kecik kot... mana leh lupa...zaman sekolah dulu kan terkenal zaman hip hop la, seluar paras pongong, punk la seluar kecik tak lupa jugk budak skema hahaha.. orang cakap ikut peredaran masa.. 2 la buat kite orang lagi nmpak hansem di kalangan gadis-gadis di sekolah tu.. kiteorang la paling hot...hahahahhah.. memang best bila ingat balik zaman sekolah dulu bnyak kenangan aku di Hillcrest.. nk cite punye la pnjang lagi sebnarye, belum masuk lagi kenangan aku dekat sekolah SMK Serendah lagi.. 2 lagi best..huhuhuh.. jom kite layan di sekolah Serendah pula.. :)


Kenangan Zaman Sekolah ku di SMK Serendah... 2006-2007






Kat sekolah aku yang dekat sini di Serendah macam2 aku dapat..ahahaha ;) kawan baru, awek baru semua ada hahahahaha ;) aku jadi baik sikit kot masa kat sekolah sini hahahaha..sikit je tak bnyak pun.... pertama kali aku jejak kaki kat sekolah ni, aku mcm budak bodoh.. masa aku datang buat kali pertama, semua orang pandang aku lain mcm..sebab sekolah ni bru bukak... kebanyakan nye budak2 semua dari sungai Chow... budak yang duduk serendah jauh la jugk nk p kesana..susah la diorng.. so sekolah ni bukak semua trnfer ke sini.. hahahah... memang pelik la org tengok aku.. mana tak nye.. aku dengan pakai tai hari2 ke skolah, n bersongkok pulak 2 hahahahah ( budak baik) mcm mana orang tak tengok aku pelik. huhuhu ;) aku ditempat di kelas 4C, Guru kelas dia Puan Nur Azleen, cikgu pling hot kot..huhuhu. hahaha 2 je mampu aku dapat sebb result PMR tak la gempak sngat,,huhuhu tapi kelas 3 terpandai 2 hahahaha dari 5 kelas la yang ada masa 2 huhuhuh.. kelas agama tasawwur pulak 2 hahahah ;) jadi budak agama aku masa 2.... tapi tak la sngat..tngok budak2 dia dalam kelas 2 hahahaha riuh beb....huhuhu.. kelas paling nakal kot... tapi kiteorang nakal2 baik la ;) huhuhuhu..

Nak cite jugak member aku di kelas 2.. yang aku kenal dulu... QIMI..hahahah budak yang dulu aku kenal boleh dikatakn budak hip hop huuhuhuhu 2 dulu la hahahaha....dia yang tegur dulu la, so kenal la... pa 2 ADIP budak bonzer, paling besar la dalam kelas 2 hahahah pa 2 QIla hahhaha budak paling ragert la.. tomboi sikit tak bnyak sikit je hahahaha... paling stylo. pa 2 najwa..orang panggil wawa mana tak nye sebelah aku.. aku n qimi selalu sakat dia la,, kacau dia smpai di menyirap,,, hahahahah pa 2 tak silap aku Fatin, Gadis bertudung labuh :) anak cikgu ni hahahah.. ada 3 orang je yang bertudung labuh kat dalam kelas aku ini sorang Aina lagi satu Raimi Syakirah anak cikgu jugk.. ehem3 hahahahaha takleh cite bnyak2 pasal gadis ni..huhuhuhu. aku pelik jugk la aku tengok diorg dulu sebb aku tak pernah nmpak g orang bertudung labuh kat sekolah aku dulu..huhuhuhuh.. tapi yang aku rapat dulu, dengan qimi dulu... pastu aku dilantik pulak jadi Ketua kelas memang paling aku menyampah huhuhuhu.. kawal budak. mana leh aku kawal semua besar2 dari aku.. huhuhuh buat bodoh je aku..huhuhuh tapi tahun ni memang best...huhuhuhu.. pa 2 dalam pertengahan tahun 2.. aku dilantik jadi pngawas pulak.. tak pernah aku jadi pngawas jadi pngawas..huhuhu.. kene pksa sebb aku dah rase jadi masa kat skolah rendah kat gombak dulu.. memang tak best.. tak bebas.. n tak leh buat jahat. ada je mate yang pndang...huhuhuhuh...hahaha bnyak kenangan masa form 4 ni.. pa 2 masuk form 5 lagi la makin rapat kite orang dan lagi best..huhuhuh..

SMK Serendah Form 5c.. 2007
Guru kelas masa ni sama jugk Puan Nur Azleen ..hahahah pening dia mengajar kelas kiteorng.. mcm2 perangai ada.. ala budak2 nakal mnja takpela hahahah ;) tpi lain sikit tahun ni aku makin rapat dengan budak dalam kelas ni.. ala maklum la kene kenal lame sikit baru msak degn perangai2 diorng ni.. hahahha ada 4 orang geng aku masa form 5 ni baru rapat degn diorng tapi qimi aku dah rapat dulu... qimi.. lut atin dan raimi..ahahaha ;) masing huhahuha la huhuhu... bergaduh, penampar bertumbuk.. semua ada la hahah ;) sakit kene tumbuk... HUhuhuh.. yang paling pemalu atin la dulu.. sekrg ni tak dah dia makin tak malu haahhaahah ;) cite la mcm2..luahan hati semua ada la hahhaha.. tapi aku ngan atin rapat la sebb bertugas sebgai pengawas same2 kan so.. kat situ la kite rapat.. ada je gosip kiteorang berempat huhuhuhu,,, pada tahun ni aku huha sikit semua aku kacau ahahah.. sebb aku rapat degn ucop selalu buat lawak dia yang tah ape2 sakit jiwa aku bila dok sebelah dia.. hahahahah.. masa ni semua aku rapat apa lagi semua aku kacau..hahahhahha... belum lagi masuk amir, zaidi ketua kelas paling mnja degn ustazah..haahaha.. syazmir.... iwan.. soufee ( anak 1 dah sekrg ni ). ;) haahahahha... bnyak kenangan aku degan diorang semua... takn aku lupa la dengn diorang semua.. walaupun masing-masing dah ada haluan masing-masing.. aku harap kite semua akan berkumpul balik mcm dulu satu hari nanti... Peas Semua !!!!!!! :) nak cite panjag lagi semua,, best semua so.. nanti la aku tulis lagi ;) salam dari aku amirulex